11 Şubat 2017 Cumartesi

Manipülasyon (Gizli ve Açık Manipülasyonlar)

 Manipülasyon dediğimiz de aklımıza ne geliyor?

Aslın da Manipüle etmek insanın doğasında olan bir durum ve sadece insanlarda olan bir durum da değil. Manipülasyon bir başlık olarak ele alındığında çok geniş bir konu ve tek bir yazıda toparlanacak bir konu asla değil. Yaşamımızın neredeyse her anında maruz kaldığımız, kimi sadece ticari amaçlı ama çoğunlukla dini ve siyasi manipülasyonlar var. Bunların dışında, bilimsel amaçlı maruz kaldıklarımız ve doğa manipülasyonları var. Bizim bu yazıda işleyeceğimiz Bilimsel Manipülasyonlar olacak, zira çok geriye gitmemiz gerekecek konu başlangıcı olarak. O kadar geriye gittiğimiz de, sorulara cevap vermek için bir kaynak gerekli olacak. 


Şimdi öncelikle Ses Manipülasyonları diyerek herşeyin ilk başına dönelim. İnsanın ilk etkilendiği, tepki verdiği, öğrendiği, taklit ettiği, kontrol ettiği şeylerin başında Ses geliyor. Mesela evcil hayvanınızı düşünün, sizin ses tonunuza göre aslında çoğu şeyi algılıyor ve davranıyor. İnsandan daha kabul edilir örnek olarak bakarsak, bugün hipnoz veya meditasyonları örnek olarak verebiliriz. İşte insan ilk duydugundan beri sesi takip etti, Ses insanın bugün sahip olduğuna gelen yolu açan, en büyük etkenlerden birisidir. Tabi, insan sesi tanıdıkca ve gücünü keşfettikce, bugüne gelen tarihimize kadar sürekli kullandı. Müzik mesela, insanın bence keşfettiği en büyük ikinci şey, birincisi başka bir yazı konusu... Seslerin insan beyninde, anlık ve zamanla etkileri olur, birçoğumuz bilinçsizce hem kendimizi hem de çevremizi çok zaman etki altına alırız. Ama bu işin iyi tarafı, çünkü bunu bilinçlice yapanlar da var! İşte bizi de ilgilendiren kısmı burada başlıyor.
  

Öncelikle neden bu yazıyı şimdi yazma gereği duydum ona cevap vermek istiyorum. Kısa süredir Türkiye'de kimsenin fark etmediği şeyler olmaya başladı ''iki çocuğunu öldüren anne, Yaşam Koçunu öldüren kız, abisini öldüren genç vs'' hepsi de, bir anda bu duruma gelmiş ve doğal olmayan savunmaları var. Bu durum dışarıdan bir müdahale olasılığını çok güçlendiriyor. Tabi bu konuya, Komplo Teorileri olarak girmeyeceğiz ve öyle de bakmayacağız. Konuya girişte sadece bir örnek olarak ekledim. Yazının devamında da bir kaç örnekle daha değinmekle yetineceğiz.

  Ses Bilimi, bir
çok insanın, kurum ve hatta bir çok devletin dahi farkında olmadığı kadar önemli bir bilim dalıdır. İnsana her mesafeden ve neredeyse her durumda savunmasız yakalayabileceğin, en açık yolların anahtarlarına sahip olan yegane bir bilimdir. Ses dediğimiz şeyin aslında ne olduğunu, sanki bedenlenmiş bir varlik gibi size resmedebilecek, tanımlayabilecek ve hatta deneysel kontoller yapabilecek bir bilim dalıdır. Askeri ve İstihabart konularında da çok etkin kullanılabilinecek bir konudur ayrıca.  Konumuzun ''Sesi keşfetmek ile başlayıp bugüne kadar gelecek sürecinin kısa özeti. Şimdi başlayalım...

 Lütfen Okumaya Buradan BaşlayınDaha Anlaşılır Olması İçin, Sırayla Devam Edin.

Bazı yeteneklere doğuştan sahip olduğumuz için önemini fark etmeyiz. Bazı yeteneklerimiz vardır ki, hem doğuştan ihtiyacımız olan tüm ekipmanlara da sahibizdir bir çoğumuz. (Kulak ve duymamızı sağlayan herşey) Peki ya olmasaydı, evren de tek duymayan biz olsaydık? Sesin ne olduğunu dahi bilmeyecek ve eksikliğini de muhtemelen hissetmeyecektik. (Bu nedenle evrende farkli yasmlar araken, sadece bizim gibi yetenekler ve ihtiyaclara sahip varliklar aramamak gerekiyor) Ama insanı, insan yapan en büyük özelliklerden birisi de, gelişmiş manipülasyon yeteneğidir. İnsan ilk kendisini manipüle etmiş ve ayağa kalmıştır ve sonra da çevresini manipüle etmeye başlamıştır. Seslere karşı verdikleri tepkiler, insan üzerinde yargılar yaratmaya başlıyor, benzer tepkiler diğer canlılar üzerinde de fark ediliyor ve bunu tek fark eden yine insan değil. Köpeğin size havlaması veya yılanın tıslaması. İnsanı ise diğer birçok canlıdan ayıran ise sesi daha kontrollü kullanması, her ses için beynini bir foto kütüphanesine çevirmesi. Her sese farklı bir çağrışım yaptırarak o seslerin ahengi ile hem dilleri hem de müziği yaratması. İnsan sadece yaşamak için bu dünya da değil, hep daha fazlasını istedi. Bugün sahip  olduğumuz her şey, o durdurulamaz isteklerimizin ürünü. 

Eğer  insanları ses ile nasıl manipüle edeceğini veya bu manipülasyonlardan en az zararla nasıl kurtulacağını bilmek istiyorsan, önce bütün süreci de bilmen gerekir. Mesela Çin işkencesi diye bilinen, kafana ters konulmus kovaya damlayan su sesi veya milyarlarca insanın dinleyip huzur bulduğu dini ritueller. Bunların çoğu bilinçsizce yapılan şeyler değil, sıradan bir işkenceci gibi gördüğünüz kişiye, insan manipülasyonları konusunda, yerine göre ciddi eğitimler verilir. Ses sorgulama tekniği olarak kullanılacaği gibi tam aksine kurduğunuz yalan hikayeye inandırmanızı da sağlayacak bir etkiye sahiptir. Konumuzun en basit ve hemen herkesin fikir sahibi olduğu kısmı da bu kısmıdır. Aslında biz bu kısma girmeyeceğiz, bu örneği sadece o konuda bildikleriniz ile değerlendirerek bu yazıyı okumayın diye verdim. O konular hakkında sahip olunan bir çok açık bilgi de, yine maalesef farklı manipülasyon tekniklerinin eseri. Mesela; bir Kola markasının, aslında hiç yapmadığı zamanlarda dahi, sanki senelerdir manipulasyon yapıyormus gibi haber edilmesi. Protestolarının yapılması hatta ambargoların sebebi olan haber kaynakları da, yine o markanın kontrolünde ortaya atılan farklı bir manipülasyon tekniği. Yani güya sizi bir manipülasyona karşı uyarırken farklı bir manipülasyonla yine aynı markayı güçlendiriyor. O nedenle konumuz ile alakalı bildikleriniz sağlam bir kaynağa dayanmıyorsa, peşin yargılarla veya cevapsız sorularla yaklaşmayın.


Ses Bilimi ve Manipülasyonu tekniklerini 3 Başlığa ayıracağız ve bu başlıklar üzerinden ayrı ayrı ele alacağız. Son olarak ise yine bu 3 Başlığın bizde yarattığı etkilerle beraber savunma tekniklerini de ekleyerek konumuzu bitireceğiz.

İlk Başlığımız;''Ses, Sesin etkileri ve Sesin Kullanımı'' olacak, kısa süre içinde eklenecek... Takip de kalın.

İkinci Başlığımız; ''Ses Savasları'' olacak, istihbarat, ulusları manipüle, bireysel manipüle ve plasebo etkilerinin de olduğu. Daha çok devletlerin ve Sosyal Mühendislerin kullandığı teknikleri anlatacağız. Yine bu başlık altında, Fetishler, sapıklar, seri katiller, intihar komandoları gibi konulara da kısmen değineceğiz.

Üçüncü Başlığımız; ''Sesin Sanat''  Başlık sizi yanıltmasın, konumuz müzik olmayacak. Müzik konusunun da işleneceği ama sadece örnek olarak yer alacaği bir başlık. Konu genel itibari ile bir nevi deşife niteliğinde olacak. ilk iki başlıkta bahsettiğimiz herşeyin somut örnekleri veya yöntemleri yer alacak.

Konu hakkında bilgi eklemek veya soru sormak isteyen olursa bana özel mesaj atabilir. 

Ayrıca artık beni BURADAN da takip edebilirsiniz.

 

Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder